Mikor van szükség fogászati röntgen készítésére?

Mikor van szükség fogászati röntgen készítésére?

Szerencsére egyre többen tisztában vannak azzal, hogy milyen fontos félévente megejteni a fogászati vizsgálatot. Mint az egészségünket érintő minden területen, itt is sokkal egyszerűbb és kifizetődőbb a megelőzésre fektetni a hangsúlyt, hiszen egy kezdődő fogszuvasodás kezelése jóval könnyebb, fájdalommentesebb és olcsóbb, mint az elhanyagolás miatti súlyos állapotok helyreállítása. Ám az egyéni adottságok így is sokat nyomnak a latban, ezért időről időre szükségessé válik a panoráma röntgen készítése, amellyel nemcsak a fogak, hanem a teljes szájüreg állapota tökéletesen felmérhető.


Panoráma röntgen az egészséges, higiénikus szájüregért

A modern, precíz, megbízható és teljes mértékben veszélytelen képalkotó berendezések ma már nélkülözhetetlenek a gyógyászatban, így a fogorvoslásban is. A rejtett szuvasodás pontos mértékének és helyének a felmérése csak az egyik terület, ahol a fogászati röntgen jó szolgálatot tesz – ugyanígy szükség van rá a precíz fogszabályozáshoz, a szájsebészeti problémák feltérképezéséhez és kezeléséhez, az implantátumok hatékony és tartós behelyezéséhez, de még az oly sok kellemetlenséget okozó gyulladások, gócpontok felszámolásához is.


A fogakat és a szájüreget érintő elváltozások, betegségek jellemzően nem hirtelen alakulnak ki, hanem lassan, akár évek alatt. A rendszeres ellenőrzés részét képező panoráma rtg nélkül a diagnosztizálás nehézkes lehet, ami a hatékony kezelés rovására mehet. Legyen szó egy elakadt bölcsességfogról, cisztáról vagy akár csontsorvadásról, a fogászati CT, röntgen segítségével a tapasztalt szakorvosok bármilyen problémára megtalálják a hatékony megoldást. Szélsőséges esetben pedig ezek a képalkotó technológiák akár életet is menthetnek, hiszen a rákszűrésben is kiemelkedően fontos szerepet játszanak.