Gyakran Ismételt Kérdések

Pácienseink leggyakrabban felmerülő kérdéseiből válogattunk néhányat, melyek az Ön számára is hasznosak lehetnek fogászati röntgen vagy CT felvétel készítése előtt

Fájdalmas-e a röntgen-, illetve a CT-vizsgálat?

Nem, a fogászati röntgen- és CT-felvétel készítése teljesen fájdalommentes. Kollégáink rendkívüli szakértelemmel segítik önt a vizsgálat teljes folyamata alatt.


Káros-e az egészségre a röntgensugárzás?

A röntgensugárzás kis dózisban ártalmatlan. Ólomkötény használata mellett a sugárzás célzottan éri a vizsgálni kívánt testrészt, ezért a röntgenfelvétel készítése teljesen biztonságos.


A két- vagy háromdimenziós felvétel hatékonyabb?

Az egyszerűbb fogászati beavatkozásokhoz elegendő a hagyományos, kétdimenziós röntgenfelvétel. Komolyabb implantációk előtt érdemes háromdimenziós képek alapján felmérni a páciens csontszerkezetét.


Fogászati CT

Hogyan készüljek elő a vizsgálatra?

A fogászati CT- és röntgenvizsgálathoz nem szükséges különösebb előkészület. Foglaljon időpontot honlapunkon egyszerűen!


Mi a vizsgálat menete?

Vizsgálat előtt a maximális képminőség érdekében le kell venni az ékszereket, valamint a szemüveget. Munkatársunk felsegíti önre az ólomköpenyt, és önnek mindössze pár másodpercig kell mozdulatlannak maradnia, amíg a sugárforrás, illetve az érzékelőlemez megkerüli a fejét.


Mennyi ideig tart elkészíteni a felvételeket?

Mind az intraorális, mind pedig a panorámaröntgen-vizsgálat rendkívül gyors, az előkészületekkel együtt mindössze néhány percig tart. A felvételek a vizsgálat után elkészülnek.


Mikor kapom meg az eredményeket?

A fogászati röntgenvizsgálat eredményei 15 percen belül elkészülnek. A vizsgálat után ön rögtön kézhez kapja a felvételeket.


Milyen formában kapom meg a kész felvételeket?

A röntgenfelvételt CD-n vagy emailben kapja meg tőlünk. Orvosának online hozzáférést is biztosítunk saját rendszerünkben a további vizsgálatok gördülékenységéért.


Mikor nem szabad röntgenvizsgálatot készíttetni?

Bár a röntgenvizsgálat sugárterhelése alacsony, várandós anyukáknak azt javasoljuk, halasszák későbbre a felvétel készítését. Amennyiben gyermeket vár, azt mindenképpen jelezze kollégáinknak!


Szükségem van beutalóra a Nagymező Dentál Radiológián?

Nálunk nincs szüksége orvosi beutalóra a röntgen- vagy CT-felvétel készítéséhez. A vizsgálat nem igényel komolyabb ügyintézést.


Hogyan zajlik a bejelentkezés?

A bejelentkezés egyszerűen online zajlik, hogy ön várakozás nélkül kerülhessen sorra. Jöjjön el professzionális vizsgálatunkra!