Tudnivalók az intraorális röntgenről

A szájüregi röntgen segítségével egy-két fog állapotáról kapunk roppant pontos képet, így ez a rutindiagnosztikai eljárás leginkább a gyökérkezelés kapcsán kerül alkalmazásra. A felvétel felfedi a szuvasodás kiterjedését, a foggyökeret érintő gyulladásokat, az esetlegesen meglévő cisztákat és tályogokat. A panoráma röntgent is gyakran kiegészítő szájüregi röntgen további előnye, hogy a technológia minimális sugárterheléssel jár. Kérjen időpontot Nagymező utcai rendelőnkbe!

Tudnivalók az intraorális röntgenről

Mi az intraorális röntgen és mely esetekben javasolt?

Az intraorális – más néven szájüregi – röntgen egy digitális eljárás, melynek során részletgazdag fogászati felvételek készülnek, elenyésző sugárterheléssel.

Olyan esetekben ajánlott, amikor csupán 1-1 fog állapotáról szeretnénk pontos képet kapni, ám a panoráma röntgen nem váltható ki az intraorálissal.

Remekül kimutatja az apró részleteket, rejtett problémákat is - általában gyökérkezelésekhez, illetve azok ellenőrzéséhez alkalmazzák.

Az intraorális röntgen előnyei:

  • remek kiegészítő a panoráma rtg-hez
  • gyorsan kivitelezhető eljárás
  • az elkészült felvételek forgathatók, nagyíthatók
  • kényelmes a páciens számára is (a felvételek készítése alatt a fogászati székben maradhat)
  • a röntgenkészüléknek nincs szórt sugárzása, így a kezelés időtartama alatt is veszélytelenül alkalmazható

A digitális formában rögzített röntgenfelvételek kiírhatók CD-re vagy elektronikus levélben is továbbításra kerülhetnek. Válassza az Ön számára legkényelmesebb megoldást!

Az intraorális röntgen eljárás díja: 1000 Ft.

  • összes vizsgálatunk tartalmazza a CD-re írás illetve digitális megosztás költségeit (e-mail)
  • igény esetén ingyenesen újra CD-re írjuk a felvételt

Rendelőnk Budapest szívében, a Nagymező utcában található, így mind gépkocsival, mind tömegközlekedéssel remekül megközelíthető. Szolgáltatásaink a fogászati röntgen teljes spektrumát lefedik a panorámafelvételektől egészen a 3D CBCT képalkotásig. Weboldalunkon többet is megtudhat vizsgálatainkról és munkatársainkról. Amennyiben pedig kérdése van, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!